top of page
Etsi
elin806

News by Lyckegård - BT Agro Uutisia

19. helmikuuta 2021


BT Agrosta tulee System Cameleonin jälleenmyyjä Suomessa

Ruotsalaisen Gothia Redskap -yrityksen oston myötä innovaatiojärjestelmä Cameleon sisällytetään tulevaisuudessa Lyckegård Group AB: n tuotevalikoimaan. Lyckegårdin tytäryhtiö BT Agro Oy AB ottaa vastuun Cameleonin myynnistä ja varaosista Suomessa 1. huhtikuuta 2021 alkaen. Samalla Pargas Gårdin Mathias Weckström, joka oli aiemmin System Cameleonin jälleenmyyjä Suomessa, tulee olemaan osa BT Agron tiimiä. Näin ollen hän tulee jatkossakin olemaan System Cameleonin suomalainen tuoteasiantuntija. Mathiaksella on vahva maataloustausta, hän pitää luomutilaa Tammisaaren lähellä ja myy myös biologisia lannoitteita Soilfood Oy: n kautta.

System Cameleon on monipuolinen kylvökone, joka perustuu moduulijärjestelmään, mikä tarkoittaa, että se pystyy suorittamaan monia erilaisia ​​tehtäviä, kuten äestys, lannoitteen multaus, kylvö, kameraohjattu riviväliharaus, kuorettuman rikkominen ja rikkaäestys. Näiden töiden yhdistelmiä voidaan tehdä myös samanaikaisesti, kuten riviväliharausta ja kerääjäkasvien kylvöä.

Kone sopii hyvin luomuviljelyyn, mutta myös tavanomaisille viljelijöille, jotka haluavat vähentää rikkakasvien torjunta-aineiden käyttöä.

 

Lyckegårdin historia – osa 3

Seuraava luku Lyckegårdin historiasarjassa kertoo kahdesta omasta koneestamme, Kvickfinn ja Crimperroller. Koneiden samanaikaisesta käytöstä on hyötyä nurmen tai kerääjäkasvuston päättämisessä, mutta molemmat koneet toimivat myös erikseen käytettyinä. Tiesitkö että Kvickfinn on mestari torjumaan mekaanisesti juuririkkakasveja kuten juolavehnää ja ohdaketta? Me uskomme näiden koneiden merkityksen kasvuun tulevaisuudessa osana kestävää viljelymenetelmää, joka koostuu monipuolisesta viljelykierrosta ja yhä suuremmasta määrästä välikasvustoja. Näin tehdäänkin jo monessa maassa ja erityisesti Ranskassa.


Lyckegård haluaa olla mekaanisen rikkaruohontorjuntaan erikoistuneiden koneiden kokonaisvaltainen toimittaja. Teillä maanviljelijöillä on mahdollisuus saada osa uusista menetelmistä ja koneista kootusti yhdestä paikasta. Näillä tulee olemaan suuri merkitys tulevaisuuden kestävässä maataloustuotannossa. Lue lisää osoitteesta www.lyckegard.com.


Kvickfinn – juolavehnän kauhu

Kvickfinn on BT Agron oman pojan Boris Lindgårdin kehittelemä kone, joka syntyi monen vuoden kokemusten perusteella standardikultivaattoreiden ja lautasäkeiden vaikutuksen osoittautuessa haitalliseksi maan rakenteelle. Hän kehitti Kvickfinnin, joka on yhdistelmä hanhenjalkakultivaattoria ja joustopiikki pick-uppia. Hanhenjalat leikkaavat poikki juuret syvältä ja nostavat ne ylös niin että pick-uppin roottoripiikit saavat juurista otteen ja heittävät ne ilmaan. Rikkaruohojen juuret jäävät maan pinnalle, kuivuvat ja kuolevat.

Kvickfinn soveltuu sekä mekaaniseen rikkaruohojen torjuntaan, kerääjäkasvustojen muokkaukseen sekä nurmien päättämiseen. Niin sanottua pikakesantoa, kolme muokkausta alkukesästä kahden kuukauden sisällä, voidaan juuririkkakasvien torjunnan suhteen suurilta osin verrata glyfosaattikäsittelyyn joka on teholtaan jopa 98 %(lähde: LUKE)

Kvickfinn-laitetta on saatavana eri maalajeille ja kapasiteettitarpeet huomioiden useina eri malleina. Lisävarusteena voi, muokkaustarpeesta riippuen, valita erityyppisiä hanhenjalkoja ja roottoripiikkejä.


Yhdistä Kvickfinn Crimperrolleriin

Rehevää välikasvustoa, jonka kasvimassa on todella suuri, voi joskus olla vaikea päättää tavallisella kultivaattorilla. Yhdistämällä Kvickfinn-kultivaattorin litistinjyrään, Crimperroller, kasvit painetaan alas kohti ajosuuntaa rummussa olevien terien avulla ja kasvit joko katkeavat tai leikkautuvat poikki. Kasvu saadaan näin helposti loppumaan yhden ajokerran avulla.


Litistinjyriä on pitkään käytetty esimerkiksi Pohjois-Amerikassa välikasvustojen kasvun päättämiseen ja traktorin perässä olevan suorakylvölaitteen avulla kylvämällä kasvimassaan, joka toimii esteenä veden haihtumiselle ja eroosiolle. Kasvipeite myös estää rikkaruohojen kilpailun viljelykasvin kanssa sekä tarjoaa ravinteita kasveille ja eloperäistä materiaalia maaperän terveyttä lisääville mikrobeille.

Crimperroller löytyy 3, 4 ja 4,5 metrisenä ja rummun voi täyttää vedellä 300-500 kg:n lisäpainon saavuttamiseksi.

Crimperoller katkaisee, vahingoittaa tai leikkaa välikasvuston pysäyttääkseen kasvun.


Täältä näet kaksi eri lyhytfilmiä siitä miten Kvickfinn ja Crimperroller toimivat yhdessä:

 

Osta varaosasi meiltä BT Agrosta

Sinun on helppoa ja vaivatonta tilata varaosat kaikkiin koneisiimme soittamalla Patrikille numeroon 050 326 1556 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen service@bt-agro.fi. Voimme lisäksi auttaa sinua muiden vastaavien konemerkkien varaosien hankinnassa, erityisesti koskien maanmuokkausta.


Varaosatarjous Kvickfinn-koneille!

Meiltä saat 10 % alennuksen 19/2-28/2 välisenä aikana seuraavista varaosista


Hanhenjalka


Roottorin piikki


Päivitä S-piikkiäkeesi – vaihda hanhenjalalliseen Big Tineen



 

Iso osuus kasvuston peittämää alaa antaa korkeamman sadon


Tämä käy ilmi suuressa hiljattain Nature Foods:ssa julkaistussa eurooppalaisessa tutkimuksessa. Tutkimuksessa oli mukana 155 viljatilaa Ruotsista, Ranskasta, Saksasta, Espanjasta ja Sveitsistä. Tiloilta tutkittiin sato, maaperämikrobien monimuotoisuus ja multitoiminnallisuus – maaperän ekosysteemipalveluita tuottava kyky. Tutkimus osoitti sen, että viljelykierron aikana kasvipeitteisenä olleen maan osuudella oli suurempi merkitys eri parametreihin kuin sillä montako viljelykasvia viljelykierrossa oli, tosin edellyttäen ettei kierto ollut kovin yksipuolinen.


Kymmenen vuotta kestänyt tutkimus osoitti sen, että mitä suurempi osuus maatalousmaata oli kasvipeitteisenä vuosien aikana, sitä suurempia olivat maaperän tuottamat ekosysteemipalveluiden positiiviset vaikutukset ja loppupäässä ne johtivat korkeampiin satotasoihin. Voi siis olla hyvä idea kiinnittää huomiota kasvipeitteisyyden määrään omassa viljelykierrossa ja mahdollisesti lisätä välikasvustojen ja kerääjäkasvustojen määrää pääkasvustojen välissä.


Yksi artikkelin kirjoittajista, Sara Hallin, SLU (Ruotsin maatalousyliopisto) tosin toteaa miten tärkeää on huomioida myös se, että suuri multitoiminnallisuus ja korkea sato eivät aina korreloi keskenään. Sen takia on tärkeä muistaa tasapaino maankäytössä, jotteivat nämä kaksi asiaa toimi toisiaan vastaan.




83 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page